cel mai bun umidificator de aer

Cel mai bun umidificator de aer

Cand stiti ca ati ales un umidificator de calitate? Ce proprietati ar trebui sa aiba acesta pentru ca el sa va indeplinesca nevoile personale? In cele ce urmeaza, va oferim informatii care sunt in masura sa raspunda la aceste intrebari si sa te ajute sa alegi cel mai bun umidificator de aer.

Intregul nostru organism este influentat de factorii externi, aici referindu-ne in primul rand  la aerul pe care il respiram. In cazul in care calitatea aerului este afectata, acest aspect poate avea urmari nefaste asupra corpului nostru, in special asupra cailor respiratorii si asupra plamanilor. De asemenea, o atmosfera poluata, plina de noxe si praf, poate afecta atat pielea, cat si ochii.

„Cred că toată lumea merită accesul la aer curat și la apă și că schimbările climatice au agravat această provocare.” Jimmy Gomez

Deoarece timpul petrecut in casa este unul destul de mare, ne dorim , atat pentru noi, cat si pentru cei dragi noua, ca aerul respirat in interior sa fie de o anumita calitate si sa aiba anumite proprietati. Se cunoaste faptul ca un aer prea uscat nu este benefic pentru sanatatea oamenilor, ci este indicat unul mai umed, deoarece are un impact pozitiv asupra respiratiei si asupra pielii, imbunatatindu-i aspectul. Un aer mai umed contribuie, de asemenea, la eliminarea alergiilor si la cresterea nivelului de energie.

Top 3 cele mai bune umidificatoare de aer

Umidificator de aer Philips HU4803/01

Umidificator de aer Philips HU4803/01

Tehnologie NanoCloud, Rezervor 2 l, 220 ml/h, Alb/Gri

Umidificator de aer Concept ZV2000

Umidificator de aer Concept ZV2000110 W, capacitate rezervor apa 5 l, capacitate umidificare aer 400 ml/h

Umidificator cu ultrasunete Trotec B5E

Umidificator cu ultrasunete Trotec B5EHigrostat, Display, Timer, Ionizare, Fct. Sleep, Filtru aer, Consum 25W/h

Daca asupra atmosferei de afara nu avem niciun control, acest lucru nu se poate spune si despre aerul dinauntrul caselor noastre. In cazul in care constatati ca este prea uscat, puteti remedia acest aspect prin achizitionarea unui umidificator si noi vom incerca sa te .

cel mai bun umidificator

Motive pentru a cumpara cel mai bun umidificator

Proprietatile aerului din  locuinta personala pot fi influentate de anumiti factori cum ar fi, trasaturile propriei casei, zona in care locuiti, modificarile care survin odata cu anotimpurile. Calitatea aerului din interiorul casei este deosebit de importanta, deoarece de aceasta depinde sanatatea dumneavoastra, a copiilor si nu numai. Printre efectele negative ale unui aer prea uscat se pot aminti aici iritarea cailor respiratorii, o piele uscata, palida, senzatia de ochi uscati, dar si o respiratie ingreunata si prezenta unei usturimi la nivelul gatului.

Categoria considerata mai sensibila atunci cand vorbim de calitatea aerului este reprezentata de copii, acestia fiind primii care sunt afectati de efectele unui aer prea uscat. Copiii nu se adapteaza la fel de usor ca adultii, deoarece sistemul lor imunitar nu este dezvoltat suficient si din acest motiv au nevoie mai mare de un aer de calitate. Sanatatea lor, dar si a dvs si a intregii case depinde deci, de proprietatile aerului.

Nivelul optim de umiditate recomandat pentru o locuinta este de 40%-60% si respactand acest nivel, toate problemele mentionate mai sus nu vor mai aparea. Pentru a atinge acest nivel, cu siguranta este necesar sa achizitionati un umidificator de aer.

Cum puteti alege cel mai bun umidificator de aer?

Ofertele pe piata privind aceste aparate sunt destul de variate si tocmai acest aspect face mai dificila alegerea celui potrivit. Umidificatoarele nu sunt toate la fel, diferentele dintre ele fiind uneori extrem de subtile. De aici, si dificultatea de a-l identifica si alege pe cel mai potrivit.

Primul lucru pe care trebuie sa il cunoasteti despre aceste aparate, pentru a stii pe care sa il alegeti, este modul in care el functioneaza. De asemenea, este important sa ii cunoasteti functiile si proprietatile. Si, bineinteles, cel mai important, ce tip de aparat se potriveste cel mai bine locuintei dvs.

Raspunsurile la aceste intrebari vi le vom prezenta in cele ce urmeaza, raspunsuri care va vor ghida atunci cand veti decide sa achizitionati un asemenea aparat. De asemenea, dupa parcurgerea acestor informatii ,credem ca va va fi mult mai usor sa identificati umidificatorul cel mai bun.

Tipuri de umidificatoare

Pe piata exista 4 tipuri de umidificatoare cu aer, in functie de modul in care actioneaza: cu jet de apa cald sau rece, cu ultrasunete sau ionizator.

 1. Umidificatorul cu jet de apa rece

Acest aparat prezinta un avantaj esential si anume, ca elimina riscurile de arsuri care pot sa apara in cazul umidificatorului cu aer cald. Exista doua tipuri de functionare si anume: primul foloseste un ventilator care creezaa un curent ce trece peste un recipient cu apa si al doilea tip de functionare consta in pulverizarea unui jet de apa foarte fin. Amandoua metodele prezentate sunt la fel de eficiente. Un aspect important este ca acest tip de umidificator poate fi folosit in orice anotimp, neavand impact asupra temperaturii din interiorul locuintei.

Acest aparat prezinta, totusi, un anumit dezavantaj si anume ,faptul ca bacteriile existente nu sunt distruse , deoarece apa nu are temperatura necesara pentru aceasta. Exista, astfel, riscul ca ele sa fie imprastiate in incaperea in care ati asezat umididicatorul. Din acest motiv, este importanta curatirea aparatului in mod frecvent.

 1. Umidificatorul de aer cald

Acest tip de umidificator functioneaza prin emiterea de abur cald, sub forma unui jet. Marele avantaj al acestui umidificator este faptul ca aburul propulsat este complet steril, deoarece aparatul fierbe apa inainte de a o elimina, si bacteriile sunt astfel, distruse. Umidificatorul cu aer cald are rol si in prevenirea racelilor, in special la copii. La fel ca in cazul umidificatorului cu jet de apa rece, si acesta prezinta un dezavantaj. Acesta se refera la faptul ca nu este recomandata utilizarea sa pe timp de vara, deoarece poate creste temperatura dintr-o incapere cu pana la 2 grade Celsius, jetul de abur fiind foarte fierbinte. Se recomanda utilizarea sa in timpul iernii sau atunci cand temperatura de afara este una scazuta.

Din cauza temperaturii inalte la care este incalzita apa, se recomanda ca aparatul sa nu fie lasat la indemana copiilor, deoarece exista riscul producerii de arsuri.

 1. Umidificatorul cu ultrasunete

Acest tip este considerat cel mai eficient si cel mai bun umidificator de aer din cate exista pe piata. Desi este mai costisitor decat celelalte, este recunoscut pentru calitatile sale deosebite. Acest aparat functioneaza pe baza de ultrasunete ce provoaca anumite vibratii rapide care au rolul de a imprastia particule mici de apa in aer. Marele avantaj al acestui tip de umidificator este faptul ca nu produce vreun sunet care sa deranjeze, aspect care contribuie la crearea unui confort optim in propria locuinta.

Acest tip de umidificator poate functiona atat cu particule de apa rece, cat si cu particule de apa calda, cele mai performante modele existente prezentand ambele variante. Cine achizitioneaza un asemenea model isi poate seta temperatura in functie de anotimpul in care se afla sau de preferintele pe care le are.

 1. Umidificatorul cu ionizare

Acest tip de umidificator este prevazut cu un filtru de ionizare, fiind considerat un aparat controversat. Unii specialisti afirma ca acel flitru de ionizare ar avea impact asupra eliminarii particulelor de praf dintr-o locuinta, in timp ce altii se abtin se faca asemenea afirmatii. Acest umidificator ar avea avantajul de a reface echilibrul de ioni, fiind cunoscut faptul ca aparatele electrocasnice elimina o anumita cantitate de ioni pozitivi in atmosfera, ceea ce poate avea efecte negative asupra sanatatii. Echilibrul ar fi restabilit tocmai prin emiterea de ioni negativi de catre acest aparat.

Capacitatea camerei si a rezervorului

In functie de dimensiunea camerei in care va decideti sa asezati aparatul, veti alege si modelul potrivit, cu caracteristicile potrivite: fie veti achizitiona un aparat cu o capacitate de umidificare mai mare, fie mai mica, avand o anumita presiune si putere. Capacitatea de umidificare a fiecarui aparat ce indica raza de acoperire a aparatului este mentionata in descrierea produsului. Este indicat sa alegeti un umidificator care este destinat unei incaperi care este mai mare decat a dvs.

Capacitatea rezervorului are impact asupra confortului de folosire, adica cu cat acesta este mai mare , cu atat mai rar este necesara umplerea sa. In functie de stilul de viata al fiecaruia, se va alege si dimensiunea rezervorului. Aceasta poate fi de 1 l, putand sa ajunga chiar la mai multi. Aparatul, cu cat este mai mare, cu atat va fi mai greu si va ocupa mai mult spatiu in incapere. Cel mai indicat, atunci cand doriti sa achizitionati cel mai bun umidificator de aer, este sa va orientati spre un model care sa functioneze cel putin 12 ore fara a fi nevoie sa ii refaceti plinul. Este important ca la aceste umidificatoare sa folositi intotdeauna apa distilata, deoarece aceasta are rol important in preveniea iritarii cailor respiratorii, iritare produsa de mineralele prezente in apa nedistilata. Totodata, apa distilata prelungeste durata de viata a umidificatorului.

Trepte de putere

Orice model considerat performant iti poate perimite sa reglezi treptele de putere. Umidificatorul poate functiona atat la o treapta inferioara, cat si la una superioara, in functie de nevoile locuintei, dar si de cele personale.

Higrometrul

Higrometrul este un masurator de umiditate, fiind prezent la orice model eficient si cu siguranta trebuie sa existe si la cel mai bun umidificator de aer. Recomandarea specialistilor este sa se achizitioneze un umidificator care are incorporat un higrometru. Cu ajutorul acestuia se poate stabili nivelul de umiditate din aer, utilizatorul avand chiar posibilitatea de a-l seta. Se considera ca cel mai bun umidificator de aer care este prevazut cu un higrometru, va porni automat atunci cand nivelul de umiditate tinde sa scada sub cel ales initial, oprindu-se in momentul in care va atinge pragul prestabilit.

Functiile celui mai bun umidificator de aer

Printre functiile pe care ar trebui sa le indeplineasca un umidificator de calitate, s-au identificat urmatoarele:

  • Indicator de nivel al apei

Aceasta functie este utila in cazul in care umidificatorul nu este prevazut cu un rezervor transparent. In momentul in cand apa se va termina, veti fi anuntati printr-un semnal fie sonor, fie vizual.

  • Oprirea automata

Aceasta functie va determina oprirea automata a aparatului, in momentul in care nu mai exista apa in rezervor. In acest mod se va prelungi durata de viata a aparatului si se vor evita scurtcircuitele care pot provoca incendii.

  • Senzori pentru umiditate si caldura

Acesti senzori de umiditate si caldura ar trebui sa existe, in cazul in care umidificatorul nu este prevazut cu un higrometru. Senzorii au rol in reglarea automata a puterii aparatului, asigurandu-se astfel un nivel optim de umiditate.

  • Reglarea directiei de pulverizare

Aceasta functie permite reglarea pozitiei tijei prin care se elimina aburul, ea putand fi orientata spre un loc neocupat din incapere.

  • Nivelul de zgomot

Atunci cand doriri sa achizitionati cel mai bun umidificator de aer este important sa alegeti unul cu un nivel scazut de zgomot, care sa nu depinda de treapta de putere. Este important ca sunetul emis de aparat sa nu deranjeze, deoarece aparatul poate functiona si in timpul noptii.

  • Recipient pentru aromaterapie

Unele modele pot prezenta si un recipient pentru aromaterapie, in cazul acesteia fiind esentiala acordarea unei maxime atentii asupra uleiului folosit, deoarece unele produse de acest gen pot afecta caile respiratorii ale celor mici.

  • Cablul de alimentare

Acesta trebuie sa aiba lungimea care sa va permita pozitionarea aparatului la o inaltime potrivita fata de priza.

  • Display

Pe un ecran special prevazut cu lumini LED vor aparea toate informatiile care se refera la temperatura aburului, nivelul de umiditate sau cel de apa.

  • Garantia

Atunci cand alegeti cel mai bun umidificator de aer, este important ca acesta sa aiba o garantie cuprinsa intre 12 si 24 de luni. Garantia este utila in cazul in care exista anumite defecte de fabricatie sau in cazul producerii altor defectiuni care pot aparea in timp si care nu depind de dvs.

Ar putea sa iti placa si

Cea mai buna masina de spalat cu incarcare verticala

Cea mai buna masina de spalat cu incarcare verticala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *